1-0 (3) William Nilenfjord, Ass: Fredrik Johansson
1-1 (23) Jan - Erik Brandt
2-1 (64) William Nilenfjord, Ass: Abel Yebiyo
2-2 (76) Aimen Mahmoud

Fredagskväll och hemmamatch på Skedevallen. Ny kalendermånad och nu var det 2 viktiga matcher framöver som vi skall ha stora möjliheter att vinna. först och främst ett stort tack till våra eldsjälar i föreningen som lyckats att få ordning på våran nya gräsklippare. Som lyckades korta ner planen till en perfekt plan denna afton. Många spelare som uppskattade detta.

Norra Fågelås på schemat, där vi först kan meddela att Erik Backlund lämnar Folkabo för just Norra Fågelås. Vi ville ha revansch från vårmötet. Där Fågelås var klart bättre i första halvlek. Men vi ägde stora delar i andra halvlek där. Matchbilden var väldigt snarlik sen vårmötet. Men skillnaden var att vi skapade betydligt fler målchanser och var i det stora hela det bättre laget.

Vi får ånyo en perfekt start på denna match som i senaste mot Kinnarp/Slutarp. Folkabo jobbar fram en hörna som Fredrik Johansson slår, och på botre ytan nickar skyttekungen i laget William Nilenfjord in 1-0 bollen redan efter 3 minuter. Då fick man känslan om att idag äntligen kanske det kan lossna på riktigt för oss.

Vi skapade efter det några chanser genom Eddie Ögren som kom fint fram på sin högerkant. Men väl i boxen var vi lite väl tunna att få in bollen i mål. Folkabos andra hörna är även den nära att resultera i mål. Då bollen dimper ner framför fötterna på William Nilenfjord. Men denna gången passade han bollen till Fredrik Ellström som tyvärr inte är i balans när han skall trycka till bollen så den går i dropnätet.

Efter det tar gästerna över spelet en aning och börjar rulla lite mer i försvaret och söker långbollar på sin snabbe ytterspelare som vi hade koll på att dom ville söka. Det rendera att den kanten och matchen vann till en början Fredrik Johansson enkelt. När Eddie Ögren i en 50/50 duell får frisparken emot sig på egen planhalva. Så kvitterar gästerna till 1-1 i den 23:e minuten. Där vi sa innan match att rutinerade Jan-Erik Brandt inte är den snabbaste, men sjukt vass på huvudet. Trots att vi är 3 man på han i straffområdet lyckas han få huvudet på bollen och styr in kvitteringen. Återigen så bjuder vi in våra motståndare in i matchen på enkla misstag.

Just dommarnivån trodde vi skulle vara något högre än vad den samme sa på matchmötet. Det skulle vara hårt och tufft på planen och låta spelet flyta på. Men den bilden är det många inklusive gästernas tränare Marcus Juslin att det inte gjorde. Det blåstes väldigt mycket åt ett håll. säkerligen 60-40 till gästernas fördel i många dueller. Framförallt när Fredrik Ellström vinner en klockren duell på mitten när han går på en boll i ett motlägg och får frisparken emot sig. Ja, frågan är hur mycket domaren påverkades av dommarkontrollanten som var på matchen och bedömde domarens insats.

Folkabo rykte upp sig en aning på slutet, men några vassa målchanser fick man inte till. Dock gjorde Kristian Hermansson det bra från start på topp ihop med William. Där han enkelt som en target tog emot bollarna fördelade bollarna till vårt mittfält på ett bra sätt. 1-1 var ställningen efter första halvlek.

Vi hade bestämt oss att den här matchen skall vi bara vinna nu. 45 minuter kvar och nu går vi för vinst. Det gjorde Folkabo på ett bra sätt i andra halvlek och spelade stundtals ut gästerna totalt. Det var spel mot ett mål, det var bara vem som skulle sätta dit ledningsmålet.

Stora chansen fick William Nilenfjord som likt matchen senast mot K/S kommer han fri via en boll från Dennis Murguz. Men en utrsuande målvakt störde William som petade till bollen och går retligt utanför stolpen. Alvedin Dindic slog en frispark som inbytte Rickard Arvidsson nickade mot mål. Men gick rakt på målvakten, Samme Arvidsson testade utanför straffområdet med ett skott som även den målvakten limmade. Ja chanser skapades massor och det förlösande 2-1 målet skulle komma i den 64:e minuten. När Abel Yebiyo spelar ut bollen mot William Nilenfjord som inte riktigt fick med sig bollen och hamnar ur vinkel i straffområdet. Men från ingen vinkel alls drar han till och sätter bollen över målvaktens högerben in i bortre stolpen till 2-1. Williams

Nu måste vi kunna spela på ledning och stänga matchen. Stefan Särnefält ville gå ner på en 5-backslinje. Men Berndt ville avvakta och se vad som skulle ske. Istället fick vi istället se många byten på viktiga spelare. Där Tobias Rydén drog baksidan och tvingades kliva av. Alvedin Dindic klev även han av pga baksidan. Morteza Soltani klev även han av. Stora förändringar som vi inte har råd med att byta spelare över hela banan. Grädde på moset så drar Eddie Ögren på sig en onödig varning när domaren inte gav han en frispark. Vilket innebar hans 3:e kort och missar viktiga matchen mot Vartofta härnäst.

Det kom en regnskvätt under ett par minuter som gjorde att spelet blev haffsigt och bollen försvann snabbt i det snabba underlaget. När Folkabo är påväg framåt så gör vi ett misstag och fyller på med för mycket folk. Enda chansen som Norra Fågelås skapar i andra halvlek skapar kvitterar man så klart på. En långboll mot just den snabbe Aimen Mahmoud som kom alldels för lätt fri på kanten och drar på ett distans skott utanför straffområdet som går i krysset bakom en helt chanslös Diego Larsson till 2-2 i den 74:e minuten.

Stora suckar att vi släpper till ännu ett riktigt skitmål som vi ställer till det för oss. Men vi går för ett ledningsmål igen och är nära flera gånger om när först Fredrik Johansson tar hand om en frispark utanför straffområdet. Just Fredrik satte på gårdagens träning två frisparkar som satt stolpe in. Så var chansen stor att nu tvålar han dit denna chans. En hög boll bort mot det vänstra krysset som ser ut att gå in. Men den långe målvakten i Norra Fågelås gör en sanslös räddning och tippar bollen till hörna. Den efterföljande hörnan borde kanske Folkabo fått en straff då bollen studsar upp på handen på en fågelåsspelare. Men domaren lät spelet fortsätta.